Hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm tar bort hår från ytan av din hy. En hårborttagningskräm fungerar på så sätt att det blir en kemisk reaktion med håret. Detta gör att håret löser upp sig  och man kan tvätta eller skölja av håret.

Till skillnad från vaxning och epilering, som tar bort håret från roten och upppåt, löser en hårborttagningskräm upp håret som växer på ytan av huden, och lämnar den len och hårfri i upp till flera dagar.  om du istället rakar bort hår gör  det att håstrået som växer tillbaka kommer att vara vasst, men med krämer blir det en mjukare och lenare återväxt.

Om du söker ett snabbverkande, effekttivt sätt att ta bort ditt hår på för en låg kostnad kan en kräm för hårtborttagning vara det rätt för dig. Du applicerar enkelt krämen på den yta du vill ta bort oönskat hår ifrån och lämnar krämen under den angivna verkningstiden. När du sköljer av krämen som står angiven i instruktionerna sköljs ditt hår av enkelt, snabbt och smärtfritt.

Här hittar du en bra hårborttagningskräm

Hur länge verkar behandlingen?

Från ett par dagar upp till  två veckor om du har rätt hårtyp.

Fördelar med hårborttagningskrämen
Den fungerar snabbt och är tillgänglig på de flesta apotek och onlinebutiker. Man kan välja mellan många olika varianter. Relativt billigt.

Nackdelar
Det kan bli lite kladdigt när du applicerar krämen, och den kan lukta rätt illa. Det kan även vara risk för allergiska reaktioner.  Pröva krämen på ett litet parti på dim kropp för att kontrollera att du inte får en allergisk reaktion.

Villa du läsa om ipl behandlingar som du enkelt kan göra själv?

Då kan du läsa mer om ipl hårborttagning hemma